Öğrenci servisleri, S plakadan para alınmasın istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kala öğrenci servisleri, bu yıl uygulanması planlanan ve hazırlıkları yapılan S plaka uygulamasından alınacağı belirtilen paranın alınmaması gerektiğini belirtti.

Elazığ'da hizmet veren öğrenci servisi firmaları, 4 yıl önce kendilerine verilen raiç üzerinden taşıma yaptıklarını belirterek, "4 yıl önce verilen öğrenci taşıma ücret çizelgesine göre 5 YTL'lik bir artışla çalıştı. Komşu illerde Diyarbakır'da öğrenci taşıma ücretleri 70 YTL+KDV olarak, Malatya'da ise kısa mesafeler için 70 YTL, uzak mesafeler için 250 YTL olarak uygulanıyor. Bizlerde bu yönde yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Şehirde bulunan 17 öğrenci servisi firması da yeterli.

Mevcut firmaların bünyesinde istihdam edilecek yeni araçlara güzergah izin belgesi verilmesini istiyoruz. Firmaların bünyesinde araçlar başka firmalara gidiyor. Boşalan kontenjanlara yeni araç almak istiyoruz. Buna izin verilmiyor. Oysa öğrencilerin talepleri var. Mevcut araçlarımız bu talepleri karşılayamıyor. Bizlerde ekmek parası için çalışıyoruz. Bunun için yeni araçlara izin belgesi verilmesi gerekiyor. S plaka uygulamasına geçilmesi hazırlığı kapsamında belediyenin araçlardan plaka için yüksek bir

bedel talep edeceği söyleniyor. Bu bedelin talep edilmemesini istiyoruz. Çünkü böyle bir yasa söz konusu değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber